Foredrag om bekkenleddsmerter for helsestasjoner i Hordaland

LKB Hordaland inviterer helsesykepleier og jordmødre på helsestasjoner i Hordaland til digitalt foredrag 24. november kl. 1100 -1200.

Om du møter kvinner som opplever bekkenleddsmerter i din arbeidshverdag kan du få tips til hvordan du kan hjelpe dem.

Nær halvparten av alle gravide opplever smerter i rygg og bekkenledd i forbindelse med svangerskap og fødsel og ca. 12 000 av disse har bekkenleddsmerter i den grad at de trenger hjelp. Med riktig hjelp til rett tid kan mange av disse unngå langvarige plager, noe ca. 4000 nye opplever hvert år i dag.
På helsestasjonen møter dere familier når de kommer til kontroll gjennom barnets første leveår og helt fram til skolealder. For noen kan kontrollen på helsestasjonen bli et vendepunkt der de får tips, hjelp og støtte. Bekkenleddsmerter i forbindelse med graviditet og fødsel rammer ikke bare kvinnen det gjelder, men hele familien!

Hva trenger mødre med bekkenleddsmerter? Hvordan møte og hjelpe dem?
Vi i LKB Hordaland inviterer til en times digitalt foredrag rundt tema. Foredragsholder er LKB fagkoordinator Astrid Lunestad. Det blir satt av tid til spørsmålstilling og dialog.

Landsforeningen for Kvinner med Bekkenleddsmerter (LKB) er en interesseorganisasjon som arbeider for å ivareta interessene til kvinner med bekkenleddsmerter. Vi arbeider for å skape en helhetlig forståelse for riktig kombinasjon av behandling, avlastning i dagliglivet, hjelpemidler og trygderettigheter. LKB ble stiftet i 1987 og er tilknyttet Norges Handikapforbund. LKB fokuserer på forebygging og ønsker å fremme mestring og livsglede! Les mer om LKB>>>

Astrid Lunestad er fagkoordinator i LKB og har lang erfaring med å formidle kunnskap om bekkenleddsmerter. Hun har også en liten stilling i Forskning- og Formidlingsenheten for Muskelskjeletthelse (FORMI) ved Oslo Universitetssykehus. Der har hun blant annet vært med på å lage en informasjonsfilm om bekkenleddsmerter og skrive artikkelen om bekkenleddsmerter på helsenorge.no samt skrive om bekkenleddsmerter på OUS, Ekspertsykehusets blogg.

LKB har egen podkast: «Knute i kroppen» Den handler om bekkenleddsmerter og livet rundt. Der er det mye nyttig for både de som rammes av bekkenleddsmerter, pårørende og fagpersoner.

Har du tilknytning til en helsestasjon i Hordaland og ikke fått invitasjon? 
Ta kontakt med LKB Hordaland: hordaland@lkb.no
Så sender de deg lenke til påmeldingen. 

Kunne du tenke deg å delta, men du holder til på en annen kant av landet? 
Husk at du finner mye god informasjon på sidene våre, bestill gjerne vår brosjyre som du kan dele ut på helsestasjonen og vis til filmen vi har vært med på å lage. 
Du kan også kontakte lokallaget i den regionen du holder til for å spørre om de planlegger lignende arrangement. 

Velkommen! 
Hilsen LKB Hordaland